پخش زنده
دانلود اپلیکیشن اندروید دانلود اپلیکیشن اندروید
English عربي
2905
-
الف
+

پروانه‌های زرین روی دوش «لکنت»

اختتامیه سی و یکمین جشنواره فیلم کودک و نوجوان برگزار شد و برگزیدگان معرفی شدند.

اختتامیه سی و یکمین جشنواره فیلم کودک و نوجوان برگزار شد و برگزیدگان معرفی شدند.

به گزارش آی‌فیلم به نقل از ایسنا، در این مراسم که شامگاه 14 شهریورماه در تالار غدیر شهر اصفهان با حضور وزیر ارشاد و مسئولان استانی و کشوری برگزار شد، با تاخیر آغاز شد و ابتدا با قرائت قرآن توسط قاری نوجوان و پخش سرود جمهوری اسلامی به استقبال گروهی از سرود کودکان و نوجوانانی رفت که قطعات خاطره‌انگیزی از فیلم‌های «خونه مادر بزرگه» و «خواهران غریب» را اجرا کردند.

در این مراسم که اجرای آن را هومن حاج‌عبداللهی برعهده داشت، در بخش‌هایی به دلیل حضور مهمانان خارجی، بهمن نورایی ترجمه همزمان را برعهده داشت.

در ابتدای مراسم علیرضا رضاداد، دبیر جشنواره فیلم کودک و نوجوان که سخنانش را در قالب نوشتاری قرائت کرد، خواست نوجوانان را سینماگران ببینند، بشنوند و بخوانند. او گفت: من در گفت‌وگوهایم با نوجوانان قرار شد حامل پیغام آنها به هنرمندان باشم. گمان می‌کنم از شنیدن این پیام به جای گزارش کار به قول وزیر محترم ارشاد شنیدن اولین گام برای گفت‌وگو کردن است، استقبال شود.

سپس شهردار اصفهان دکتر نوروزی در سخنانی گفت، امسال هنرمندان اصفهان بیشتر دیده شدند. او اظهار امیدواری کرد که دبیرخانه دائمی جشنواره کودک و نوجوانان در این شهر راه‌اندازی شود.

 با حضور شهردار اصفهان جایزه زنده‌یاد زاون قوکاسیان با حضور هیات داوران این بخش به "ضربه فنی" به کارگردانی غلامرضا رمضانی اهدا شد.

در بخش بعدی مراسم پایانی جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان با حضور مریم سعادت، امیرحسین صدیق و پوران درخشنده بهترین‌های بخش داستانی سینمای ایران معرفی شدند.

پروانه زرین بهترین فیلمنامه بلند داستانی به فیلمنامه‌نویس «عینک» اهدا شد.

بهترین کارگردانی بلند داستانی ضمن تقدیر از هادی شریعتی برای فیلم «در میان امواج» به کارگردان برباد پروانه زرین تعلق گرفت.

جایزه بهترین فیلم بلند داستانی به مهرداد مجیدی تهیه‌کننده برباد اهدا شد.

سپس با حضور سیدعباس صالحی وزیر ارشاد و علیرضا رضاداد و پخش کلیپی به یاد شهید بهنام محمدی، جایزه این شهید به فیلم کوتاه داستانی «جمعه گل» به کارگردانی محمدرضا حاجی‌غلامی اهدا شد.

وزیر ارشاد در سخنانی از برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان در اصفهان به عنوان سرزمین هنر اظهار خرسندی کرد و در ادامه از 17 میلیون کودک و نوجوانی که در این سرزمین رشد می‌کنند، سخن گفت و تاکید کرد: سینما می‌تواند در آموزش خلاقیت و صدها مورد دیگر به نوجوانان و کودکان کمک کند. سینمای کودک و نوجوان می‌تواند راه بزرگسالان را به سالن سینما باز کند.

او در ادامه گفت: ضرورت دارد تا خوراک لازم سینمایی برای کودکان و نوجوانان داشته باشیم.

صالحی در عین حال یادآور شد که سینمای کودک بعد از انقلاب رشد چشمگیری داشته است و سال گذشته تا امسال اتفاقات خوبی افتاده است اما قدم‌های برداشته شده کافی نیست.

او در ادامه فروش فیلم‌های کودک و نوجوان در سال گذشته و اختصاص سالن‌های سینمای کانون به فیلم‌های کودک و نوجوان که قرار است به زودی اتفاق بیفتد را خبرهای خوب این حوزه دانست و گفت: باید نهادسازی در حوزه سینمای کودک اتفاق بیفتد.

وزیر ارشاد یادآور شد: تشکل غیردولتی حمایت از سینمای کودک در حال شکل‌گیری است و مراحل پایانی ثبت را سپری می‌کند. در حوزه پخش سینمای کودک نیز صنف تخصصی در حال شکل‌گیری است.

او گفت: باید چند رویکرد را در این حوزه جدی بگیریم. یک بیشتر از ادبیات ایرانی و اقوام ایرانی در سینمای کودک بهره ببریم و رویکرد دوم فرصت‌سازی‌های جدید برای سینماهای انیمیشن است. رویکرد سوم استفاده از فناوری نوین در سینمای کودک است.

سپس هومن حاج‌عبداللهی که صداپیشگی عروسک پنگول را برعهده داشت، از داوران کودک جشنواره به روی صحنه دعوت کرد تا جایزه داوران کودک را به فیلم «پاستاریونی» به تهیه‌کنندگی بیتا منصوری اهدا کنند. بیتا منصوری در سخنان کوتاهی گفت: باعث افتخارم است که امسال هم این جایزه را می‌گیریم چون سال گذشته نیز این جایزه را گرفته‌ام.

در ادامه پروانه زرین بهترین فیلم نوجوان به «ضربه فنی» به کارگردانی غلامرضا رمضانی اهدا شد.

غلامرضا رمضانی نیز با حضور کودکان نوجوان فیلمش که تعدادی از آنها تکواندوکار بودند، روی صحنه حاضر شد.

هیات داوران کودک و نوجوان بخش بین‌الملل نیز که کودکانی از کشورهای مختلف بودند روی صحنه حاضر شدند و پروانه زرین را به فیلم «تنها» از کشور فرانسه اهدا کردند.

سپس با پخش کلیپ جایزه یونیسف، مهتاب کرامتی سفیر یونیسف در ایران و دکتر بیل پارکس نماینده یونیسف در ایران و بهاره یگانه‌فر سه جایزه در این بخش اهدا شد.

بهترین بازیگر کودک و نوجوان به سجاد اسماعیلی بازیگر نوجوان فیلم «لکنت» اهدا شد. او با لهجه شیرین یزدی خواست تا امکانات بیشتری در شهرستان‌ها فراهم شود تا هنرمندان شهرستانی بیشتر دیده شوند.

دیپلم افتخار این بخش به محمدرضا حاجی‌غلامی برای «جمعه گل» تعلق گرفت و جایزه فیلم منتخب یونیسف به امیر مشهدی عباس برای فیلم «دوچ» تعلق گرفت.

سپس با پخش کلیپ فیفژ و با حضور هیات داوران این بخش پروانه زرین هیات داوران فیفژ به فیلم «خانه» از کره‌جنوبی تعلق گرفت.

پخش پویانمایی بین‌الملل پروانه زرین برای بهترین انیمیشن کوتاه «بدو رستم بدو» حسین ملایمی از ایران، بهترین کارگردانی بلند پویانمایی اشکان رهگذر برای «آخرین داستان» و بهترین فیلمنامه نیز برای اشکان رهگذر به «آخرین داستان» تعلق گرفت. بهترین انیمیشن بلند به نانسی از کانادا اهدا شد.

در ادامه مراسم پایانی جشنواره فیلم کودک و نوجوان در اصفهان، مهرعلیزاده استاندار اصفهان نیز در سخنانی ضمن خوشامدگویی به هنرمندان تاکید کرد که از رویداد جشنواره کودک همچنان حمایت‌های لازم انجام خواهد شد.

سپس با حضور امیر اسفندیاری و مهرعلیزاده جایزه آسیاپاسیفیک ثریا قاسمی بازیگر فیلم «ویلایی‌ها» به این هنرمند اهدا شد.

امیر اسفندیاری در سخنانی یادآور شد که طی چند روز گذشته جشنواره آسیاپاسیفیک در شهر تایپه برگزار شد و من و رسول صدرعاملی عضو هیات داوران آن بودیم و سه جایزه به سینمای ایران تعلق گرفت که در میان آنها ثریا قاسمی برای فیلم «ویلایی‌ها» جایزه بهترین بازیگر زن را گرفت و حالا ما جایزه‌اش را در ایران به او می‌رسانیم.

سپس با همراهی علیرضا تابش مدیرعامل بنیاد سینمای فارابی این جایزه به ثریا قاسمی اهدا شد.

ثریا قاسمی در سخنانی گفت: این جایزه قصه دارد. قصه زن جهانی. قصه ستم زن‌ها، مادرها، خواهرها. زنانی که اسیر جاه‌طلبی‌ها شده‌اند. اسیر جنگ‌افروزی‌ها هستند. زنان جهانی در قالب پنجره جهان به انتظار ایستاده‌اند با چشمانی عزادار. به دورادور نگاه می‌کنند که آیا عزیزشان برمی‌گردد.

او از فیلم «ویلایی‌ها» و منیره قیدی و تهیه‌کننده آن سعید ملکان قدردانی کرد و در ادامه سخنانش از فیلم «دوچ» که در آن بازی کرده و در جشنواره فیلم کودک و نوجوان اصفهان حضور داشته به عنوان فیلمی سالم، ساده و بی‌ادعا و بسیار محترم که گروه آقای مشهدی عباس باشند، قدردانی کرد.

او نیز تاکید کرد که برای نمایش این فیلم‌ها باید سالن تخصیص داده شود.

ثریا قاسمی در پایان گفت: افتخار جایزه را به بچه‌ها و نوجوانان این جشنواره که نسل آینده سینمای آینده هستند، اهدا می‌کنم.

سپس داوران بخش بین‌الملل جشنواره فیلم کودک و نوجوان در اصفهان با حضور امیر اسفندیاری و داوران این بخش پروانه زرین بهترین فیلم کوتاه داستانی را به فیلم «فقط برو» اهدا کردند. بهترین فیلمنامه برای فیلم «شبی که شنا کردم» تعلق گرفت. بهترین کارگردانی فیلم بلند سینمایی به محمدرضا حاجی غلامی برای «لکنت» تعلق گرفت. جایزه ویژه هیات داوران به فیلم اندونزی تعلق گرفت. بهترین فیلم در بخش بلند به «خانه» از کره‌جنوبی تعلق گرفت.

سپس هیات داوران فیلم‌های کودک و نوجوان سینمای ایران با حضور مرضیه برومند، شبنم مقدمی، بهروز شعیبی، سحر عصر آزاد و سروش صحت برگزیدگان این بخش را اعلام کردند. وزیر ارشاد و محمدمهدی حیدریان رئیس سازمان سینمایی نیز آنها را در اهدای این جایزه همراهی می‌کردند.

بهترین فیلم پویانمایی کوتاه با تقدیر از فیلم کوتاه «یکی بود یکی نبود» پروانه زرین به «باربر» به داریوش اسکویی تعلق گرفت. پروانه زرین بهترین فیلم کوتاه داستانی به «مارلون» درنا حاجی‌ها اهدا شد. بهترین بازیگری تقدیر ویژه هیات داوران مرتضی حسینی برای فیلم «سوم شخص غایب» انجام شد که این بازیگر نوجوان در سالن حاضر نبود و وحید نیکخواه آزاد جایزه‌اش را دریافت کرد.

در ادامه پروانه زرین بهترین بازیگر کودک و نوجوان به طور مشترک به سجاد اسماعیلی برای فیلم «لکنت» و سامیار محمدی برای فیلم «توپولی» اهدا شد. تندیس زرین بهترین فیلمنامه به «ضربه فنی» تعلق گرفت. بهترین کارگردانی به فیلم سینمایی «لکنت» محمدرضا حاجی‌غلامی اهدا شد.

پروانه زرین بهترین فیلم کودک به «پاستریونی» به تهیه‌کنندگی بیتا منصوری و به کارگردانی سهیل موفق تعلق گرفت.

بهترین فیلم سینمای نوجوان به «ضربه فنی» به تهیه‌کنندگی غلامرضا رمضانی محصول مشترک کانون و بنیاد سینمای فارابی تعلق گرفت.

جایزه ویژه هیات داوران جشنواره فیلم کودک و نوجوان به دو فیلم «آخرین داستان» اشکان رهگذر و «لکنت» محمدرضا حاجی‌غلامی تعلق گرفت.

اختتامیه جشنواره فیلم کودک و نوجوان در اصفهان با بخش‌هایی از استندآپ کمدی انجام شد که با توجه به اینکه اختتامیه باید مناسب کودکان و نوجوانان بود در بخش‌هایی خسته‌کننده شد.

مرضیه برومند نیز در آخر که به عنوان عضو هیئت داوری روی صحنه حاضر شده بود، گفت: آنقدر مراسم‌ها را طولانی می‌کنیم که موقع جایزه‌های اصلی هیچ کس حال ندارد دست بزند. برای وزیر، شهردار و مسئولان دست نزنید آنها می‌روند، برای هنرمندان دست بزنید.

ف ا / س م

نظر شما
ارسال نظر